Otvorena Kancelarija Nacionalne službe za zapošljavanje u Gori

Bez autora
May 06 2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin danas je u Gori, na jugu Kosova i Metohije, otvorio Kancelariju Nacionalne službe za zapošljavanje Republike Srbije.Vulin je tom prilikom istakao da je ova kancelarija otvorena kako bi 2.000 nezaposlenih u ovom kraju, a koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, mogli da dobiju mogućnost zaposlenja.

Otvorena Kancelarija Nacionalne službe za zapošljavanje u GoriMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin danas je u Gori, na jugu Kosova i Metohije, otvorio Kancelariju Nacionalne službe za zapošljavanje Republike Srbije.

Vulin je tom prilikom istakao da je ova kancelarija otvorena kako bi 2.000 nezaposlenih u ovom kraju, a koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, mogli da dobiju mogućnost zaposlenja.

On je objasnio da je u Gori danas otvorena i stanica za traženje posla kako bi se građanima te opštine pružila mogućnost da, kroz javne radove i sve mere i stimulacije koje država Srbija obezbeđuje, dobiju pristup ovim sredstvima i programima.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja otvorilo je dve kancelarije, u kojima su zaposlene dve osobe, ali to znači da će mnogo više ljudi od toga imati koristi, naveo je ministar i, u tom smislu, najavio otvaranje novih radnih mesta.

Vulin je naglasio da Srbija nikada nije razdvajala Gorance od Srba, kao i da država kada je pomoć i odnos prema Gorancima u pitanju, nije pravila bilo kakvu razliku.

On je, nakon razgovora sa predstavnicima privremenog opštinskog organa, čestitao Gorancima Đurđevdan – Dan Goranaca i Opštine Gora.

Ovde sam danas da čestitam praznik, ali i da se zahvalim na svim godinama vernosti i hrabrosti koju su Goranci pokazali i da kažem da država Srbija neće napustiti ovaj prostor i ovaj kraj, poručio je ministar.

Od svih Goranaca koji ovde žive, 97 odsto njih prima neki oblik pomoći Republike Srbije, i bez toga života ovde ne bi bilo, istakao je Vulin.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik